tuinen om bij weg te dromen
Wie ben ik

Wie ben ik

Alles draait voor mij om beleving.

In de wereld van het theater, na de studie Scenografie, vertaalde ik tien jaar lang verhalen naar beelden in de ruimte en de tijd. De eeuwige veranderlijkheid van licht en het aspect van transformatie fascineerden mij. Het licht leidde mij naar buiten het theater en de volgende tien jaar woonde en werkte ik in het Midden-Oosten als lichtontwerper in de architectuur. De woestijn en het spel van licht, lucht en ruimte waren een onuitputtelijke bron van inspiratie.

De laatste jaren in de woestijn en eerste jaren terug in Nederland ontwikkelde ik de op de organische vormen van de natuur geïnspireerde biomimicry lampen van B-lumen. Mijn interesse in planten, bloemen en de levende natuur breidde uit. De ontdekking van Biophilic Design luidde een zoektocht in naar biophilic lichtontwerpen.

Ik richtte me op natuurlijk licht en leerde over de schadelijke effecten van kunstlicht voor de natuur. Voor nachtelijke jagers en bestuivers, maar ook voor planten, het bodemleven en uiteindelijk ook in aanzienlijke mate voor de mens zelf. Ik realiseerde me dat de wijze waarop wij mensen met het natuurlijke ritme van dag en nacht omgaan niet alleen schadelijk is voor onze natuurlijke leefomgeving, maar ook voor onze eigen natuur en gezondheid.

De studie Tuinarchitectuur en Beplantingskunde combineer ik met mijn ervaring in lichtontwerpen en zet ik in bij het ontwerpen van nachttuinen. Tuinen die ruimte laten voor de nachtelijke jagers en bestuivers. Tuinen die de mensen gewaar laten worden van al hun zintuigen en laten genieten van het zicht op de sterrenhemel.